AllesPC Forum Index AllesPC
Site hosted by: www.youhosting.be
 

McAfee AVERT Stinger 2.5.8
Click here to go to the original topic

 
       AllesPC Forum Index -> Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Dries



Joined: 11 Jan 2004
Posts: 528

Posted: Sat Oct 08, 2005 6:15 pm    Post subject: McAfee AVERT Stinger 2.5.8  

Gratis virusscanner

Stinger is een gratis virusscanner van McAfee. U kunt deze eenvoudige tool niet updaten. Regelmatig wordt echter een nieuwe versie uitgebracht, met nieuwe virusdefinities. Zoals nu: versie 2.5.8.

Deze bevat virusdefinities van 5 oktober, en kan dus de belangrijkste bedreigingen van het moment detecteren, zoals diverse varianten van Narod, Bagle, Klez, Netsky en Sober.

Versie 2.5.8 heeft de ietwat eigenaardige aanduiding 's_t_i_n_g_e_r.exe'. Dit is om een functie in het virus Sober.r te ontwijken: deze probeert namelijk 'stinger' af te sluiten op basis van zijn naam (die voorheen gewoon stinger.exe was).

Click here to find out more!
Stinger hoeft niet te worden geïnstalleerd; het is een bestandje dat u direct na het downloaden kunt draaien. Standaard zal het programma de C:-schijf controleren, maar u kunt ook andere mappen en schijven aan een inspectie onderwerpen.

Onder Options kunt u aangeven of besmette bestanden gerepareerd of verwijderd moeten worden. Tevens geeft u hier aan of de opstartsectoren nagekeken moeten worden.

Tijdens het scannen verbruikt Stinger aardig wat cpu-kracht. U kunt het programma dan ook het beste laten draaien als u de pc niet nodig heeft. Voor een preventieve aanpak moet u bij een real time virusscanner zijn.

Windows 98/Me/2000/XP

[freeware]

Downloaden
Back to top  
 
       AllesPC Forum Index -> Software
Page 1 of 1


Powered by phpBB Search Engine Indexer
Powered by phpBB 2.0.22 © 2001, 2002 phpBB Group