AllesPC Forum Index AllesPC
Site hosted by: www.youhosting.be
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Google-koers omlaag na waarschuwing groei

 
Post new topic   Reply to topic    AllesPC Forum Index -> General Talk
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Dries
Site Admin


Joined: 11 Jan 2004
Posts: 528

PostPosted: Wed Mar 08, 2006 6:59 pm    Post subject: Google-koers omlaag na waarschuwing groei Reply with quote

Google-koers omlaag na waarschuwing groei
Overgang naar Intel-platform verloopt voorspoedig

Nadat Google's financiële topman George Reyes op een conferentie meldde dat de zoekmachine nog slechts 'organische groei' te wachten staat, kreeg het aandeel op de beurs fikse klappen: het verloor 13 procent in een dag.

Uiteindelijk wist het nog iets van het verlies goed te maken, maar nog altijd is een goede tien procent van de koerswaarde verdampt. Reyes vertelde investeerders op dinsdag dat "het overduidelijk is dat onze groei afremt. We zien dat zich kwartaal op kwartaal herhalen en we moeten andere methoden vinden om geld te verdienen."

Na de koersval haastte Google zich om Reyes' uitspraken te verduidelijken. Het bedrijf verklaarde dinsdag dat er nog altijd 'significante' kansen zijn om geld te verdienen.

De reactie op de beurs is welbeschouwd nogal verongelijkt: sinds Google in 2004 een beursnotering kreeg, is de koers met ruim 400 procent gestegen. Niettemin baseren Google's inkomsten zich vooral op AdSense en AdWords - methoden om gerelateerde, tekstgebaseerde advertenties bij zoektermen en artikelen te plaatsen.

Toen Google vijf jaar geleden publiek gelanceerd werd, kende het op internet geen gelijke - concurrenten als Yahoo! en Microsoft hebben echter veel opgestoken van de no nonsense aanpak, waarbij dienstbaarheid aan de gebruiker en een heldere opmaak belangrijk zijn.

Het is niet de eerste keer dat Google's aandelenkoers een opdoffer kreeg: begin februari waren aandeelhouders ontevreden over de 86 procent winststijging (!) die het bedrijf realiseerde - wat een koersdaling van tien procent betekende.

Naast de moeizame verhouding met aandeelhouders ligt de zoekgigant van diverse kanten onder vuur: kranten en uitgevers zijn ontevreden over de indexering van in hun ogen auteursrechtelijk beschermd materiaal, terwijl maatschappelijke organisaties kritisch zijn over de activiteiten van het bedrijf in onder meer China, waar het een gecensureerde versie van de zoekmachine aanbiedt.

Het bedrijf ruziet daarnaast met de Amerikaanse Justitie over het overhandigen van zoektermen in privé-gegevens van bezoekers. Analisten stellen verder vraagtekens bij het personeelbeleid: volgens schattingen groeit het personeelsbestand bij Google wekelijks met bijna 70 man.

___
http://www.zdnet.be/smartbiz.cfm?id=54156&mxp=116
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    AllesPC Forum Index -> General Talk All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Archive

    futureweb.be .:. jouw hosting en webdesign partner