AllesPC Forum Index AllesPC
Site hosted by: www.youhosting.be
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Wormvirus veroorzaakt paniek in Japan

 
Post new topic   Reply to topic    AllesPC Forum Index -> General Talk
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Dries
Site Admin


Joined: 11 Jan 2004
Posts: 528

PostPosted: Tue Mar 21, 2006 8:28 pm    Post subject: Wormvirus veroorzaakt paniek in Japan Reply with quote

Wormvirus veroorzaakt paniek in Japan
Staatsgeheimen op het internet

Een eenvoudig wormvirus zorgt momenteel voor grote onrust in Japan. Dankzij het virus kwamen onder andere militaire geheimen en telefoonnummers van beroemdheden op straat te liggen. Bijna dagelijks is er een nieuwe melding van uitgelekte, gevoelige informatie.

De boosdoener heet Antinny. Dit virus infecteert computers via het P2P-programma Winny, waarmee gebruikers bestanden - in de praktijk vaak illegale kopieën van muziek en films - kunnen uitwisselen.

Normaal gesproken zouden door zo'n virus wat persoonlijke foto- en videocollecties op het internet verschijnen, wat enkel het imago van een paar P2P-gebruikers zou schaden. Maar dat is gerekend buiten het Japanse arbeidsethos.

Miljoenen Japanners nemen namelijk hun werk mee naar huis. Soldaten, beveiligingsbeambten, dokters, agenten... allemaal werken ze na de kantooruren door op hun thuis-pc, waarop ook Winny is geïnstalleerd. Wanneer deze pc's worden getroffen door Antinny, komen bedrijfs- en staatsgeheimen op het internet terecht. En wat eenmaal online is verschenen, is nauwelijks te verwijderen.

De lijst met uitgelekte geheimen wordt elke dag langer. Recente toevoegingen zijn: privé-gegevens van tienduizend gevangenen, informatie over politie-informanten en verklaringen van verdachten, toegangscodes van een piloot voor 29 vliegvelden, en details over chirurgische procedures van 2.800 patiënten van een ziekenhuis.

Niemand weet wie het virus heeft geschreven. Antinny is ook geen technologisch hoogstandje. "Het probleem is niet de kwaliteit van het virus, maar de kwaliteit van de informatie die wordt gelekt", aldus Takefumi Tanabe van het Japanse ministerie van Economische Zaken.

De regering is zelf in verlegenheid gebracht door het uitlekken van informatie van het Japanse leger, waaronder informatie over de test van een raketsysteem en informatie over een grootschalige crisissimulatie, genaamd 'K Peninsula'.

Nadat deze informatie op het internet verscheen, gaf het leger zijn personeel onmiddellijk het bevel Winny van hun thuiscomputers te verwijderen en geen militaire gegevens meer naar huis te nemen. Dit gebeurde op grote schaal, omdat het leger zelf een tekort aan computers heeft. Defensie heeft nu beloofd onmiddellijk 56.000 computers te kopen om dit probleem op te lossen.

Winny is overigens niet illegaal, al wordt het doorgaans gebruikt voor het uitwisselen van illegale kopieën van films en muziek. De Japanse regering heeft haar burgers met klem aangeraden Winny niet meer te gebruiken. Of men hier gehoor aan zal geven, is nog maar zeer de vraag.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    AllesPC Forum Index -> General Talk All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Archive

    futureweb.be .:. jouw hosting en webdesign partner