AllesPC Forum Index AllesPC
Site hosted by: www.youhosting.be
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Tweede IE 7-bèta voor het grote publiek beschikbaar

 
Post new topic   Reply to topic    AllesPC Forum Index -> General Talk
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Dries
Site Admin


Joined: 11 Jan 2004
Posts: 528

PostPosted: Tue Mar 21, 2006 8:32 pm    Post subject: Tweede IE 7-bèta voor het grote publiek beschikbaar Reply with quote

Tweede IE 7-bèta voor het grote publiek beschikbaar
Nadruk op strijd tegen phishing

Gisteren kondigde Microsoft een nieuw initiatief tegen phishing aan. Van één van de speerpunten van de campagne, Internet Explorer 7, verschijnt bijna gelijktijdig een nieuwe bètaversie. De test is voor het grote publiek beschikbaar en draait op Windows XP.

Mensen die er vroeg bij waren en de gesloten IE 7-bèta 2 reeds in januari uitprobeerden, zullen in de versie die Microsoft nu vrijgeeft weinig nieuws ontdekken. Afgaande op de interface van de browser of functionaliteit lijkt de nieuwe IE-versie bijna gefinaliseerd en klaar voor productie. Voor een uitgebreide recensie van de gesloten bèta 2 van IE 7 kunt u terecht bij een ZDNet-artikel uit januari.

Zoals in onze recensie al werd opgemerkt, zijn de meest zichtbare nieuwigheden in Internet Explorer 7 tabvensters, een sterk verbeterde printpreview en de integratie van feeds. Bij die laatste wordt overigens gebruikgemaakt van hetzelfde icoontje als bij Firefox.

Opvallend is dat de interface van Internet Explorer 7 de vertrouwde File/Edit/View/Favorites/Tools/Help-menu's in eerste instantie niet toont. Pas na het indrukken van de ALT-knop verschijnen de bekende opties. IE 7 neemt daarbij de filosofie van het nog te lanceren Office 12-pakket deels over; in het kantoorpakket zijn dezelfde menu's vervangen door een contextueel menusysteem bekend als de 'Ribbon'.

Internet Explorer bevat een ingebouwde phishing-filter die een waarschuwing geeft als er achter een schijnbaar vertrouwbare URL een ander internetadres schuilgaat. Die 'valse' URL-techniek wordt in toenemende mate gebruikt door fraudeurs om thuisbankiergegevens en kredietkaartnummers te ontfutselen van surfers.

Na het afronden van de installatie zal de browser vragen of u deze filter wil inschakelen. Indien u daar voor kiest, kunt u nog opteren voor een passieve of actieve modus. Bij die laatste worden gedetecteerde phishing-sites gemeld aan Microsoft. De softwaregigant zal onder meer die informatie gebruiken voor het Global Phishing Enforcement Initiative (GPEI) om online fraudeurs voor de rechter te slepen.

De tweede bèta zet de nieuwe trend bij Microsoft-producten door om te controleren op de legaliteit van Windows. Tijdens het installeren is zo'n controle verplicht, anders werkt de testversie van IE 7 niet. U kunt de tweede bètaversie van Internet Explorer 7 op deze pagina afhalen.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    AllesPC Forum Index -> General Talk All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Archive

    futureweb.be .:. jouw hosting en webdesign partner