AllesPC Forum Index AllesPC
Site hosted by: www.youhosting.be
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Sandboxie 2.3

 
Post new topic   Reply to topic    AllesPC Forum Index -> Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Dries
Site Admin


Joined: 11 Jan 2004
Posts: 528

PostPosted: Wed Mar 22, 2006 2:54 pm    Post subject: Sandboxie 2.3 Reply with quote

Sandboxie 2.3
Browsen in een afgeschermde ruimte

Spyware en trojans verpakt in webpagina's maken het surfen er niet veiliger op. Sandboxie biedt een extra beveiligingsniveau aan door de browser in een aparte ruimte te laten draaien. Kwaadaardige programma's krijgen hierdoor geen rechtstreekse toegang tot de harde schijf.

Dit programma bouwt verder op het aloude principe van de 'sandbox' (zandbak), wat er op neer komt dat Sandboxie andere programma's zoals Internet Explorer of Firefox in een afgescheiden en beveiligde geheugenruimte laat draaien. Alle pogingen om bestanden naar de harde schijf te schrijven, worden afgeleid naar een tijdelijke en achteraf uitwisbare map. Deze aanpak leidt er toe dat malafide applicaties (zoals spyware) geen kans krijgen om zich permanent op een pc te nestelen.

Click here to find out more!
Om een programma zoals IE in een 'zandbak' op te starten, mag u de desbetreffende applicatie niet op de gewoonlijke manier opstarten. U moet het gewenste programma vanuit Sandboxie in gang zetten. Internet Explorer wordt expliciet ondersteund door Sandboxie, maar eigenlijk kan deze zandbak met alle browsers en de meeste andere applicaties om. Alleen voor mailprogramma's is de ondersteuning eerder beperkt; Sandboxie zal enkel via Outlook Express een pc beschermen tegen mails met virussen en trojans.

De keerzijde van de medaille is dat Sandboxie bij het afsluiten misschien dingen verwijdert die u liever bijhoudt. Dat gaat even goed op voor een download of nieuwe interfavoriet - op het einde van de dag verdwijnt alles onherroepelijk. Gelukkig kunt u te allen tijde de tijdelijke zandbak van Sandboxie onderzoeken en bestanden naar elders op de harde schijf kopiëren. Standaard wordt de surfgeschiedenis niet gewist door Sandboxie.
Windows 2000/XP/Server 2003

[freeware]

Als bijkomende beveiligingslaag is Sandboxie een aanrader. Het is echter een goed idee om daarnaast toch antivirus- en antispywaretools te draaien, als bescherming tegen malafide programma's die zich via niet-conventionele wegen aanbieden. Sandboxie biedt immers geen systeemwijde zandbak, zoals bijvoorbeeld het eerder op ZDNet gerecenseerde ShadowUser.

Download: SandboxieInstall.exe (321 KB)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    AllesPC Forum Index -> Software All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Archive

    futureweb.be .:. jouw hosting en webdesign partner