AllesPC Forum Index AllesPC
Site hosted by: www.youhosting.be
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Interview: "Wij zien Vista als een opportuniteit"

 
Post new topic   Reply to topic    AllesPC Forum Index -> General Talk
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Dries
Site Admin


Joined: 11 Jan 2004
Posts: 528

PostPosted: Thu Jun 08, 2006 10:36 pm    Post subject: Interview: "Wij zien Vista als een opportuniteit" Reply with quote

Interview: "Wij zien Vista als een opportuniteit"
Interview met Symantec-topman Tom Powledge

In de securitywereld rommelt het. Dat grote jongen Microsoft zich profileert als maker van virusscanners en antispyware was nog maar het begin. De softwaregigant gaat meteen van start met een totaal nieuw model om securitysoftware te distribueren naar consumenten en promoot tegelijkertijd een geïntegreerd pakket dat de gebruiker beschermt tegen alle mogelijke bedreigingen.

Voor een grote naam in de securitywereld als Symantec zijn dat trends die niet te negeren zijn. We spraken erover met Tom Powledge, senior director of product management voor consumentenproducten bij Symantec. Het interview vond plaats net voor de bekendmaking van de finale naam van Symantecs geïntegreerde pakket (Norton 360) en vooraleer het bedrijf besloot Microsoft een rechtszaak aan te doen.

ZDNet: Eerst en vooral: wat is Norton 360?
Powledge: Norton 360 (vroeger: Genesis) is een naadloos geïntegreerde, alles-in-één oplossing: antivirusmogelijkheden, antispyware, intrusion prevention (het onderzoeken van internetverkeer) en een volwaardige, compleet hertekende firewall die veel stiller is over uitgaand verkeer. Securityproducten waren te lang te moeilijk te gebruiken. Dus we hebben zwaar geïnvesteerd in technologie die weet wanneer het de gebruiker moet lastigvallen.

Verder zijn er nog tools om pc's te optimaliseren en te onderhouden, technologie tegen identiteitsdiefstal en phishing, en een backupfunctionaliteit. Zowel offline en online - u kunt backups nemen naar DVD of naar online opslagruimte die wij voorzien. De interface is ook compleet nieuw en is ontworpen om verstaanbaar te zijn voor alle gebruikers. Het gebruikt geen jargon.

Alle veiligheidsfirma's gaan geïntegreerde pakketten uitbrengen, waarin zowel antispyware, een virusscanner, antispam en nog veel meer steekt. Microsoft heeft OneCare, McAfee 'Falcon' en jullie hebben Norton 360. Maar waarom is er nood aan zo'n geïntegreerd pakket?
Om te beginnen vanwege de veranderende aanvalsmethodes. Twee, drie jaar geleden draaide het rond mass-mailingvirussen. Nu zien we heel doelgerichte aanvallen op consumenten die proberen gevoelige informatie te stelen. Er is nu een totaal nieuwe klasse van programma's, die wij crimeware noemen. Dat zijn virussen, trojans, worms en spyware die specifiek ontwerpen zijn om informatie te stelen.

We zien ook dat de creatie van malafide code veel beter georganiseerd is. Uit onze analyses blijkt dat veel code geschreven wordt tussen negen en vijf uur op weekdagen. Wat ons tot de conclusie leidt dat niet een of andere student ervoor verantwoordelijk is, maar wel een toegewijde industrie. Er is ook een echte ondergrondse handel in logingegevens voor PayPal of eBay.

Ook de gebruikers zijn anders. Vijf jaar geleden waren producten als Norton Internet Security voor heel technische gebruikers - ze gaven bijvoorbeeld veel informatie over de firewall en alerts. Maar dat werkt niet voor de doordeweekse gebruiker - ze willen vooral een pakket dat hen beschermt.

Antivirusprogramma's en firewalls zijn bovendien onvoldoende om gebruikers te beschermen tegen deze nieuwe soorten aanvallen. Ze hebben ook zoveel belangrijke content op hun pc staan, dus backup mag niet ontbreken.

bron: ZDNet.be
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    AllesPC Forum Index -> General Talk All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Archive

    futureweb.be .:. jouw hosting en webdesign partner