AllesPC Forum Index AllesPC
Site hosted by: www.youhosting.be
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Zero Assumption Digital Image Recovery

 
Post new topic   Reply to topic    AllesPC Forum Index -> Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Dries
Site Admin


Joined: 11 Jan 2004
Posts: 528

PostPosted: Sat Oct 08, 2005 6:11 pm    Post subject: Zero Assumption Digital Image Recovery Reply with quote

Herstelprogramma voor gewiste foto's

Per vergissing een foto van een geheugenkaartje verwijderen is snel gebeurd, maar kan verstrekkende gevolgen hebben. En dat gaat zeker op voor unieke opnames als de geboorte van uw eerste zoontje of het huwelijk van uw broer.

Gelukkig kunt u in de meeste gevallen de gewiste foto's herstellen met gespecialiseerde recoverysoftware. Twee prima hulpmiddelen zijn ImageRecall en PhotoRescue, maar deze programma's zijn helaas niet gratis. Er bestaan ook een aantal gratis alternatieven, en Zero Assumption Digital Image Recovery is een uitstekend voorbeeld.

Click here to find out more!
U kan uw foto's op twee manieren herstellen. U schuift het geheugenkaartje in de kaartlezer en laat de software erop los. Het programma ondersteunt ook een brede waaier aan digitale fototoestellen, zodat u niet altijd het geheugenkaartje uit uw toestel hoeft te verwijderen. Op de website vindt u een lijst van digitale toestellen die met succes zijn getest.

Het programma kan overweg met de populairste geheugenkaartjes, zoals CompactFlash, MemoryStick en SmartMedia. Uiteraard kunt u met het programma de drie bekendste bestandsformaten heropvissen: JPEG, GIF en TIFF. Ook .CRW-bestanden (Canon RAW) ontbreken niet op het appèl. Bovendien kunt u met Zero Assumption Digital Image Recovery ook Quicktime-filmpjes (.MOV) en geluidsopnames in WAV-formaat recupereren.

De interface oogt wat Spartaans, maar is wel duidelijk en wijst zichzelf uit. U selecteert de geheugenkaart en duidt aan waar u de herstelde foto's wilt opslaan. Na een analyse van het kaartje gaat het programma aan de slag.

U mag van de recoverytool geen wonderen verwachten. Het kan niet met alle bestandsformaten overweg en niet alle foto's kunnen hersteld worden. Dat is zeker het geval voor afbeeldingen die al eens overschreven zijn. Ook bepaalde formateringstechnieken zijn fataal voor uw foto's. Maar deze opmerkingen gelden evenzeer voor andere herstelsoftware.

Een minpuntje is de naamgeving van de herstelde bestanden: het programma gebruikt niet de originele bestandsnaam, maar gewoon Image_xx, waarbij xx staat voor een cijfer in oplopende volgorde. Maar dat is dan ook het enige punt van kritiek dat we bij dit uitstekende, gratis programma durven aanstippen.

Platform: Windows 95 OSR2/98/ME/2000/XP

Zero Assumption Digital Image Recovery oogt Spartaans, maar is een uitstekende tool om gewiste foto's te redden.

Downloaden
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    AllesPC Forum Index -> Software All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Archive

    futureweb.be .:. jouw hosting en webdesign partner