AllesPC Forum Index AllesPC
Site hosted by: www.youhosting.be
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Memtest86+ 1.65

 
Post new topic   Reply to topic    AllesPC Forum Index -> Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Dries
Site Admin


Joined: 11 Jan 2004
Posts: 528

PostPosted: Fri Oct 07, 2005 10:01 pm    Post subject: Memtest86+ 1.65 Reply with quote

Falend geheugen opgespoord

Wanneer de computer kuren begint te vertonen en programma's crashen, wil u natuurlijk weten wat er mis is. Soms lijkt een computer technisch in orde, maar is er iets aan de hand met het geheugen. Memtest86 test het geheugen grondig.

Om dit programma te gebruiken hebt u wel een floppy drive nodig, want het geheugen testen gebeurt zo intensief, dat het niet onder een geladen Windows kan gebeuren. U downloadt het zip-bestand, pakt het (nog onder Windows) uit op een tijdelijke locatie. Stop een leeg, geformatteerde floppy in de drive en klik op het 'install.bat' icoontje.

Click here to find out more!
De floppy wordt nu klaargemaakt om straks mee op te kunnen starten. Het programma vraagt naar de 'target diskette', wat in vrijwel alle gevallen A: (a, dubbele punt) is. Lees de instructies op het scherm goed.

Eenmaal geschreven kunt u de floppy in de computer laten en Windows herstarten. De computer start dan op van de zojuist aangemaakte floppy, mits dat zo staat ingesteld in het Bios. Vervolgens wordt het geheugen zeer intensief gecontroleerd. Die handeling is zo minutieus, dat u de test beter 's nachts voor het slapengaan kunt opstarten, want het kan nog wel even duren.

Maar zodra er een fout is ontdekt, weet u zeker dat uw problemen door een kapot geheugen worden veroorzaakt (of niet natuurlijk). Memtest86 vindt ook problemen waar de in elke pc ingebouwde geheugentest overheen stapt. Zo kan het gebeuren dat uw computer meldt dat er geen problemen met het geheugen zijn, terwijl dat wél zo is.

Deze laatste versie bevat weer meer ondersteuning voor processoren en bepaalde moederbordconfiguraties, en lost problemen met foutieve detectie van chip(sets) op. Wie geen floppy drive meer heeft en liever van USB-geheugenstick of cd-rom opstart, kan op de Memtest-website de juiste software vinden.

Let op: deze download is duidelijk bedoeld voor de meer gevorderde gebruikers. Wie weinig verstand heeft van computers en dus ook niets kan beginnen met eventuele foutmeldingen van Memtest86, kan beter een handige kennis inschakelen.

Downloaden
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    AllesPC Forum Index -> Software All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Archive

    futureweb.be .:. jouw hosting en webdesign partner