AllesPC Forum Index AllesPC
Site hosted by: www.youhosting.be
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Bill Gates hekelt de 100-dollar laptop

 
Post new topic   Reply to topic    AllesPC Forum Index -> General Talk
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Dries
Site Admin


Joined: 11 Jan 2004
Posts: 528

PostPosted: Thu Mar 16, 2006 7:58 pm    Post subject: Bill Gates hekelt de 100-dollar laptop Reply with quote

Bill Gates hekelt de 100-dollar laptop
Waarom geen Ultra Mobile PC?

Microsoft-topman Bill Gates gelooft niet in de slaagkansen van de 100-dollar laptop, een goedkope draagbare computer voor kinderen in ontwikkelingslanden.

Gates meent dat het ontwerp van de 100-dollar laptop met enkel fundamentele tekortkomingen kampt. De rijkste man van de wereld bekritiseerde ondermeer het ontbreken van een harde schijf, het kleine scherm en het opwindmechanisme waarmee de notebook van stroom wordt voorzien.

"Jeetje, neem dan een fatsoenlijke computer waarop je werkelijk de tekst kan lezen en niet een ding dat je constant moet opwinden als je een tekst probeert in te tikken", verklaarde Gates op het Microsoft Government Leaders Forum in Washington D.C., een tweedaags congres over het gebruik van informatie- en communicatietechnologie bij overheden, bedrijven en academici.

Gates deed zijn uitspraken na de voorstelling van de Ultra Mobile PC (UMP) aan het aanwezige publiek. Vorige week lanceerde Microsoft onder massale mediabelangstelling het concept van de compacte draagbare computer met touchscreen. UMP's draaien uiteraard op Windows en zullen tussen de 599 en 999 dollar kosten.

De 100-dollar laptop is een project van MIT-professor Nicholas Negroponte. Het initiatief wil de digitale kloof in ontwikkelingslanden dichten door op grote schaal goedkope laptops met internetverbinding te verdelen onder kinderen. De laptops zouden ongeveer 100 dollar kosten en kunnen enkel door overheidsdiensten worden besteld.

"One Laptop per Child", de officiële benaming van het project, geniet de steun van enkele belangrijke concurrenten van Microsoft, zoals zoekmachine Google en Linux-ontwikkelaar Red Hat. Uit kostenoverweging zal de goedkope laptop vermoedelijk draaien op het openbronbesturingsssyteem Linux.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    AllesPC Forum Index -> General Talk All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Archive

    futureweb.be .:. jouw hosting en webdesign partner