AllesPC Forum Index AllesPC
Site hosted by: www.youhosting.be
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Nieuwe Ubuntu 6.06 Dapper Drake LTS

 
Post new topic   Reply to topic    AllesPC Forum Index -> Besturingssystemen
View previous topic :: View next topic  
Author Message
TheFreak4Ever
Post hier elke dag


Joined: 19 Sep 2005
Posts: 360

PostPosted: Mon Jun 05, 2006 11:06 am    Post subject: Nieuwe Ubuntu 6.06 Dapper Drake LTS Reply with quote


De nieuwste Ubuntu heeft versienummer 6.06 LTS en de naam 'Dapper Drake'. De belangrijkste 'vernieuwing' van Ubuntu 6.06 LTS is dat dit de eerste Ubuntu-release die de toevoeging 'LTS' achter zijn versienummer heeft staan, wat de afkorting is van 'Long Term Support' en wat concreet betekent dat deze versie minimaal vijf jaar lang zal worden voorzien van bugfixes en verbeteringen. Ubuntu 6.06 is speciaal ontwikkeld voor bedrijven en daarom heeft de stabiliteit van de distributie extra aandacht gekregen. Dit is ook de reden dat deze versie van Ubuntu eerder dit jaar werd uitgesteld.
Ubuntu Dapper Drake is de eerste Ubuntu-distributie die duidelijk wordt gepositioneerd voor het gebruik in grote bedrijven op zowel server- als desktopsystemen. Vooral voor het gebruik van Ubuntu op servers zijn er de nodige verbeteringen doorgevoerd, zo meldt het persbericht. 'Ubuntu heeft de reputatie dat het goed "out-of-the-box" werkt op desktopsystemen, en we hebben er hard aan gewerkt om deze eenvoud van installatie en configuratie ook beschikbaar te maken voor servers', aldus de oprichter van het Ubuntu-project Mark Shuttleworth. De servereditie van Ubuntu 6.06 heeft een uniek mechanisme waardoor het mogelijk is om eenvoudig een standaard en gecertificeerde LAMP-softwarestack te installeren, waarbij de afzonderlijke onderdelen automatisch goed zijn ingesteld zodat ze optimaal samenwerken. De individuele onderdelen van deze verzameling software zullen, net als alle andere pakketten van de distributie, minimaal vijf jaar worden voorzien van updates. De Ubuntu-ontwikkelaars zijn van plan om nog meer van dergelijke softwareverzamelingen beschikbaar te maken en te ondersteunen. Ook bevat Ubuntu Dapper Drake een softwareinstallatietool die commerciële softwareontwikkelaars de mogelijkheid geeft om op eenvoudige wijze software te distribueren voor Ubuntu 6.06. Onder andere VMware maakt al gebruik van deze mogelijkheid voor de verspreiding van zijn virtualisatiesoftware. Uiteraard moet deze toevoeging de acceptatie van Linux, en in het bijzonder Ubuntu, als ontwikkelplatform voor ISV's verbeteren. Tot slot is deze Ubuntu-versie ook beschikbaar voor de Ultrasparc T1-servers van Sun Microsystems, zoals al eerder werd gemeld.
Ook voor de 'gewone' gebruiker zijn er de nodige nieuwe features. Zo bevat de nieuwe Ubuntu een grafische installer die kan worden gestart vanaf de live cd. Verder is het opstarten en inloggen versneld, is de menulayout verbeterd, is er verbeterde ondersteuning voor videoweergave en is de ondersteuning voor energiebeheer verbeterd. Bij het afsluiten van het systeem is er nu een grafische indicatie van de voortgang aanwezig. Uiteraard zijn ook nieuwe versies van de diverse softwarepakketten opgenomen in de distributie. Zoals gebruikelijk wordt Ubuntu 6.06 in diverse smaken geleverd, waaronder de standaard uitvoering die Gnome 2.14.1 gebruikt als standaard desktopomgeving, Kubuntu met KDE versie 3.5.2, Xubuntu met standaard Xfce als desktopomgeving en een speciale uitvoering voor gebruik op servers. De server-uitvoering van Ubuntu gebruikt een andere kernel dan de standaard (desktop) uitvoering die geoptimaliseerd is voor het vlot volbrengen van typische servertaken. De diverse uitvoeringen van Ubuntu zijn beschikbaar voor drie 'officiele' architecturen, te weten 32-bit x86, 64-bit x86 en de PowerPC. Naast de mogelijkheid om de iso's te downloaden is het ook weer mogelijk om gratis cd's te bestellen.

Download: http://www.ubuntu.com/download
Website: www.ubuntu.com

Gratis cd's (helemaal gratis!)
Ubuntu (GNOME) : https://shipit.ubuntu.com/
KUbunut KDE : https://shipit.kubuntu.org/
EDUbuntu : https://shipit.edubuntu.org/
_________________

www.timb.be
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    AllesPC Forum Index -> Besturingssystemen All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Archive

    futureweb.be .:. jouw hosting en webdesign partner